RECEPT FRÅN HJ

Rabarberbullar

Riktiga sommarbullar med mandel och rabarber.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken

Du behöver

    Deg

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 11 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 75 g sötmandel
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 150 g skivad rabarber
  • Pensling

  • ägg
  • Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 5 tsk vatten
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Deg: Smula jästen i en skål. Värm mjölk och grädde till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Blanda i ägg, smöret i klickar, salt, socker, bakpulver och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Fyllning: Mixa mandeln och blanda i smöret. Fortsätt mixa till en jämn smet. Blanda i vaniljsocker och socker.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta, 40 x 24 cm. Skär ut ­rutor, 8 x 8 cm. Lägg en klick fyllning och lite rabarber på varje, vik in hörnen mot mitten och tryck till.

4

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

5

Rör ut florsocker med vatten och glasera bullarna.


Recept