RECEPT FRÅN HJ

Rabarber- och jordgubbsgino för två

Rabarber- och jordgubbsgino är en ljuvligt god och snabblagad dessert.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 150 g rabarber
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g jordgubbar
  • 10 st physalis
  • 75 g vit choklad
  • Servering

  • mynta eller citronmeliss
  • vaniljglass eller vispad grädde
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och muscovadosocker.

2

Fördela i 2 smorda ­portionsformar, 10–12 cm i diameter. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut.

3

Höj ugnsvärmen till 225° (grill). Ansa jordgubbarna och skär dem i ­bitar. Dela physalisen. Blanda jordgubbar och physalis med rabarbern. Riv den vita chokladen och strö den över.

4

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 30 sekunder, tills chokladen smält och fått fin färg.

5

Servering: Toppa med mynta och servera med glass.


Recept