RECEPT FRÅN HJ

Rabarber- och jord­gubbs­cheesecake

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Botten

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 3 msk nutella
  • Fyllning

  • 6 st gelatinblad
  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 6 dl crème fraîche
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

1

Botten: Krossa kexen till smulor, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda i det tillsammans med nutella.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Tryck ut smulorna till en botten med baksidan av en sked. Ställ formen i kylen under tiden fyllningen görs.

3

Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Skiva rabarbern tunt. Rensa och hacka jordgubbarna. Koka upp rabarber, jordgubbar och ½ dl av sockret. Koka ca 10 minuter till en kompott.

4

Blanda resten av sockret med färskost och crème fraiche. Rör i vaniljsocker. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme. Rör ner dem i smeten och häll den i formen.

5

Klicka i kompotten i formen och dra med en kniv till ett marmorerat mönster. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.


Recept