Rabarber- och flädersnaps

Den lena rabarber- och flädersnapsen blir mer eller mindre färgstark beroende på hur rosa dina rabarberstjälkar är.

Du behöver

  • 2 st rabarberstjälkar
  • 6 st fläderblomsklasar
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl brännvin special

Gör så här

1

Ansa och dela rabarbern i 5 cm långa bitar. Skiva dem på längden.

2

Lägg rabarber och fläderblom i en glasburk. Strö över socker.

3

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön.

4

Häll över spriten, blanda om och förslut.

5

Låt vila ca 3 dygn i rumstemperatur. Skaka burken ett par gånger under tiden.

6

Sila blandningen genom silduk och häll upp spriten på flaska. Förvara snapsen svalt.

Scroll to Top