RECEPT FRÅN HJ

Quornwok med sötsur sås

Foto: Karin Mönefors

Okänd
3 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 100 g sockerärter
  • 150 g minimajs
  • 6 st cocktailtomater
  • 300 g quorn i bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 st vattenkastanjer 227 g varav 140 g kastanjer
  • 1 st burk ananasbitar i juice 227 g varav 139 g ananas, spara juicen
  • Sötsur sås:

  • 0.5 dl ananasjuice
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk tomatketchup
  • 1.5 msk strösocker
  • salt, svartpeppar svartpeppar
  • Garnera med:

  • citronmeliss
  • Servera med:

  • jasminris kokt

Gör så här

1
Skala och skär löken i 6 klyftor och dela dem tvärs över. Skär sockerärterna på snedden. Dela minimajsen i sneda bitar. Dela tomaterna.
2
Sötsur sås: Blanda ananasjuice, vatten, majsstärkelse, vinäger, ketchup och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka i 3 minuter. Salta och peppra.
3
Stek Quornbitarna i en het stekpanna med olja, ca 3 minuter. Tillsätt soja, lök, sockerärter och minimajs och stek i 2 minuter. Vänd ner såsen och tomaterna och låt allt bli varmt. Garnera med citronmeliss och servera med kokt ris.

Recept