Quinoasallad med nötspett

Du behöver 600 g nötkött 1 st vitlöksklyfta 1 msk soja 1 msk ketjap manis 1 msk rapsolja salt och peppar 1 msk smör Quinoasallad:...

Du behöver

  • 600 g nötkött
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Quinoasallad:

2 dl quinoa
1 st squash
1 st paprika gul
250 g cocktailtomater
1 msk rapsolja
10 st soltorkade tomater
1 dl hackad persilja
1 dl oliver gröna och svarta

Gör så här

1
Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda med soja, ketjap manis, olja, salt och peppar. Lägg i köttet och låt marinera i minst 30 minuter.

2
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Skär squash och paprika i bitar, och halvera cocktailtomaterna. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.

4
Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda grönsakerna med quinoa, persilja, oliver och soltorkade tomater.

5
Trä upp köttet på spett och hetta upp en stekpanna med smör. Stek spetten runt om i ca 7 minuter tills köttet är genomstekt.

6
Fördela quinoasalladen på fyra tallrikar. Toppa med nötspetten.

Scroll to Top