Quinoasallad med äggdressing

Du behöver 2 st ägg 1 msk rapsolja 1 msk vatten 2 tsk senap 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 2 msk hackad dill 10...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk senap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 10 cm gurka
  • 1 st tomat
  • 0.5 st rödlök
  • 100 g fetaost
  • 30 g babyspenat
  • 2 st quinoa port kokt

Gör så här

1
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Stäng av plat-tan och låt kastrullen stå kvar i 5 minuter. Skala äggen och gröp ur gulan.

2
Vispa ihop äggulorna med olja, vatten, senap, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda i dillen.

3
Skär gurka och tomat i bitar. Skiva löken och tärna osten. Lägg upp på en tallrik tillsammans med de urgröpta äggen, babyspenat och quinoa. Skeda över dressingen.

Scroll to Top