Quiche med skinka och julsenap

Perfekt att laga av den sista biten julskinka.

Du behöver

Botten:

3 dl dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

200 g julskinka
3.5 dl ost riven lagrad

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
4 msk julsenap
0.5 tsk salt
1 krm nymald peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Botten: Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet (kallt) och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten som är 24 centimeter diameter eller i 6 portionsformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. För-grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

2
Fyllning: Skär skinkan i fina tärningar. Fördela skinka och ost i pajska-let/pajskalen.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, senap, salt och peppar. Häll äggstanningen över skinkan och osten. Grädda mitt i ugnen tills fyll-ningen stannat och pajen har fin färg. Beräkna ca 40 minuter för en stor paj och 25–30 minuter för små pajer.

Scroll to Top