Punschmedaljonger

Du behöver 125 g smör eller margarin 0.5 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl Chokladkräm: 100 g smör eller margarin 1.5 dl florsocker 1 st äggula...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl

Chokladkräm:

100 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1 st äggula
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:

1 dl florsocker
1 msk punsch eller vatten
syrenblommor eller violdekoration

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, socker och mjöl arbeta ihop till en deg. Forma degen till en rulle som är 3 cm i diameter. Låt vila kallt i 40 minuter.

2
Skär rullen i 3 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter.

3
Chokladkräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula, kakao och vaniljsocker. Lägg samman kakorna med chokladkräm mellan.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och punsch och bred på kakorna. Garnera med en syrenblomma.

Scroll to Top