Punschglass

Du behöver 2 dl russin 1.5 dl punsch 100 g sötmandel 150 g mörk choklad t ex Marabou 6 st äggulor 1.5 dl florsocker 1.5...

Du behöver

  • 2 dl russin
  • 1.5 dl punsch
  • 100 g sötmandel
  • 150 g mörk choklad t ex Marabou
  • 6 st äggulor
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 dl vatten
  • 6 dl vispgrädde
  • 1.5 msk vaniljsocker

Garnera med:

choklad smält
physalis

Gör så här

1
Låt russinen dra i punschen i minst 4 timmar. Hacka mandel och choklad.

2
Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och värm under omrörning tills smeten tjocknar utan att koka. Låt svalna.

3
Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda äggsmeten med russin, mandel och choklad, och vänd ner i grädden. Häll smeten i en form och frys in i minst 6 timmar. Ta ut formen ur frysen 20 minuter innan servering och stjälp upp. Garnera med smält choklad och physalis.

Scroll to Top