Du behöver
- 2 dl russin
- 1.5 dl punsch
- 100 g sötmandel
- 150 g mörk choklad t ex Marabou
- 6 st äggulor
- 1.5 dl florsocker
- 1.5 dl vatten
- 6 dl vispgrädde
- 1.5 msk vaniljsocker
Garnera med:
choklad smält
physalis
Gör så här
1
Låt russinen dra i punschen i minst 4 timmar. Hacka mandel och choklad.
2
Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och värm under omrörning tills smeten tjocknar utan att koka. Låt svalna.
3
Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda äggsmeten med russin, mandel och choklad, och vänd ner i grädden. Häll smeten i en form och frys in i minst 6 timmar. Ta ut formen ur frysen 20 minuter innan servering och stjälp upp. Garnera med smält choklad och physalis.