RECEPT FRÅN HJ

Pumpapizza bianca

Mustig och mättande pizza. Beräkna en pizzaslice per person. Komplettera gärna med grönsallad och bröd.

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bitar butternutpumpa ca 400 g
  • 2 st rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • 2.5 msk olivolja
  • 2 st chorizokorvar skivade
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 g riven ost
  • 1 st stor utkavlad pizzabotten (XL)
  • 25 g rucola
  • 125 g fetaost skivad
  • nymalen svartpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta pumpan väl. Skär den i tunna skivor.

2

Bred ut pumpaskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarinblad. Salta och ringla över olivolja.

3

Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk.

4

Strö korven över pumpan och sätt in plåten ytterligare ca 5 minuter.

5

Blanda crème fraiche och ost. Rulla ut pizzabottnen tillsammans med bakplåtspappret på en plåt. Bred på ostblandningen.

6

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.  Toppa med pumpan och korven. Grädda i ytterligare 3 minuter.

7

Toppa pizzan med rucola och fetaost. Peppra.


Kommentar:
Pizza bianca, även känt som "vit pizza", har ingen tomatsås.

Recept