Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 bitar pumpa ca 200 g
- 2 st morötter ca 200 g
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
mandelspån Rostade
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 10 bitar:
Gör så här
1
Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Skala pumpa och morötter. Riv dem fint. Rör ner det i smeten.
3
Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
4
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan kanten på formen lossas och kakan får kallna.
5
Smält smöret till krämen och låt det svalna. Tillsätt kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen kallt en stund.
6
Bred krämen över kakan och strö rostade mandelspån över.