RECEPT FRÅN HJ

Pulled lax med ananassalsa

Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé i bit
  • 1 msk finriven ingefära
  • .5 msk riven vitlök
  • lime
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ananassalsa

  • färsk ananas
  • salladslök
  • röd chili
  • lime
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • Till servering

  • gemsallad
  • 0.5 kruka koriander
  • lime

Gör så här

1

Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar.

2

Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.

3

Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.


Recept