Du behöver
- 500 g laxfilé i bit
- 1 msk finriven ingefära
- .5 msk riven vitlök
- lime
- 1 msk flingsalt
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk svartpeppar
Ananassalsa
färsk ananas
salladslök
röd chili
lime
1 msk flytande honung
salt
Till servering
gemsallad
0.5 kruka koriander
lime
Gör så här
Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar.
Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.
Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.