Pulled lax med ananassalsa

Du behöver 500 g laxfilé i bit 1 msk finriven ingefära .5 msk riven vitlök lime 1 msk flingsalt 0.5 tsk chiliflakes 0.5 tsk svartpeppar...

Du behöver

  • 500 g laxfilé i bit
  • 1 msk finriven ingefära
  • .5 msk riven vitlök
  • lime
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar

Ananassalsa

färsk ananas
salladslök
röd chili
lime
1 msk flytande honung
salt

Till servering

gemsallad
0.5 kruka koriander
lime

Gör så här

1

Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar.

2

Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.

3

Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.

Scroll to Top