RECEPT FRÅN HJ

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Av . Foto: Charlie Drevstam och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklingfilé
  • 1.5 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 4 st stora tortillabröd
  • 1 st stor ätmogen avokado
  • Rödkålssallad

  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st grönt syrligt äpple
  • 1 st morot
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 st lime
  • salt

Gör så här

1

Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 timme. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet med.

2

Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd. Toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.


Recept