RECEPT FRÅN HJ

Pulled chicken burger

Pulled chicken, långkokt kyckling, är riktigt mör och saftig. Här serverad i hamburgerbröd med picklad rödlök.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingklubbor med ben
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st kycklingvingar
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 dl BBQ-sås
  • 4 st hamburgerbröd
  • Picklad rödlök

  • 1 st rödlök
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • 1 st liten morot
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • salt och peppar

Gör så här

1

Dela kycklingklubborna i lår och ben. Skala och hacka lök och vitlök.

2

Lägg lök, vitlök, kycklingben, kycklinglår och kycklingvingar i en gryta med lock. Till-sätt vatten, chiliflakes och buljongtärning och koka upp. Låt småkoka i 45 minuter.

3

Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda socker, ättiksprit och vatten tills sockret lösts upp. Blanda i löken och låt dra i 20 minuter.

4

Coleslaw: Strimla kålen fint och skala och riv moroten. Blanda kål, morot, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

5

Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar. Värm upp kycklingköttet med bbq-sås i en gryta. Späd med lite av kokspadet.

6

Servera köttet i hamburgerbröd med cole­slaw och picklad rödlök.


Recept