Prinsesskronor med räkfyllning

Du behöver 4 st tunnbröd 400 g räkor med skal 100 g kallrökt lax 1.5 dl gräddfil 1 msk majonnäs 1 tsk senap 1 st...

Du behöver

  • 4 st tunnbröd
  • 400 g räkor med skal
  • 100 g kallrökt lax
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 st äpple
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • sallad
  • dill
  • citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela bröden i kvadrater som är 13×13 cm. Koka upp vatten i en gryta. Lägg en handduk över grytan och ånga bröden, ett i taget, tills de är mjuka.

2
Forma bröden till korgar med hjälp av ett glas. Låt bröden kallna och torka i ca 1 timme. Kontrollera att korgarna håller formen. Baka i ugnen i 5 minuter och låt sedan svalna.

3
Skala räkorna och strimla laxen. Skala och hacka äpplet fint och strimla purjolöken fint.

4
Blanda gräddfil, majonnäs och senap. Rör ner räkor, lax, äpple purjolök och dill i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Lägg lite sallad i botten av korgarna och toppa med fyllningen. Garnera med dill och citron, och servera direkt.

Scroll to Top