Du behöver
- 500 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 400 g potatis
- 4 st ägg
- 250 g grön sparris
- 100 g morot
- 2 st avokador
- 10 st rädisor
- 0.5 dl färsk persilja
- 0.5 dl gräslök
Dressing
50 g smör
0.5 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
st salt och peppar
Gör så här
Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 minuter för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.