Potatissoppa med svamp

Du behöver 300 g potatis 1 st gul lök 2 msk smör 1 + 1 3 dl vatten 5 dl mjölk 2 st grönsaksbuljongtärningar 400...

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör 1 + 1
  • 3 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g trattkantareller eller annan svamp t ex ostronskivling eller champinjoner
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Garnera med:

persilja

Servera med:

lantbröd valfritt bröd
ost

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök utan att det får färg i en gryta med 1 msk smör.

2

Tillsätt vatten, mjölk och buljongtärningar och koka i 10 minuter.

3

Ansa svampen och fräs den i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg ner hälften av svampen i soppan och mixa soppan slät.

4

Lägg ner resten av svampen i soppan tillsammans med grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd och ost.

Scroll to Top