Du behöver
- 300 g potatis
- 1 st gul lök
- 2 msk smör 1 + 1
- 3 dl vatten
- 5 dl mjölk
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 400 g trattkantareller eller annan svamp t ex ostronskivling eller champinjoner
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
Garnera med:
persilja
Servera med:
lantbröd valfritt bröd
ost
Gör så här
Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök utan att det får färg i en gryta med 1 msk smör.
Tillsätt vatten, mjölk och buljongtärningar och koka i 10 minuter.
Ansa svampen och fräs den i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg ner hälften av svampen i soppan och mixa soppan slät.
Lägg ner resten av svampen i soppan tillsammans med grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd och ost.