RECEPT FRÅN HJ

Potatissallad med varmrökt lax och picklad gurka

Krämig potatissallad, varmrökt lax och picklad gurka är en fantastisk trio att ha på middagstallriken. Det här är en rätt som verkligen förlänger sommarkänslan!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kokt potatis
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 st rödlök
  • 75 g sockerärter
  • 5 bitar soltorkade tomater i olja
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 msk skuren gräslök
  • 600 g varmrökt lax
  • citronklyftor
  • Picklad gurka

  • 0.5 st gurka
  • 1 msk dill
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

1

Picklad gurka: Skala och dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Tärna gurkan. Blanda socker, ättiksprit och vatten och blanda i gurka och dill. Låt dra i 15 minuter.

2

Potatissallad: Tärna potatisen. Blanda senap, majonnäs och crème fraiche. Skala och hacka löken. Ansa och koka sockerärterna i 1 minut. Spola dem kalla. Strimla tomaterna.

3

Blanda lök, sockerärter och tomater med såsen och smaka av med salt och peppar.

4

Blanda i potatis, dill och gräslök.

5

Servera potatissallad och citronklyftor till laxen som toppas med picklad gurka.


Recept