RECEPT FRÅN HJ

Potatissallad med rökt lax och kräftor

Färskpotatis som har en krämig och spännande dressing med kallrökt lax och senap. Salladen toppas med kräftstjärtar, men om man utesluter dem blir salladen ett gott tillbehör till grillad fisk.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatisar
  • 1 st romansallad
  • 2 st kräftstjärtar i lag à ca 400 g
  • 3 msk rödlök hackad
  • 2 msk dill hackad
  • Dressing:

  • 150 g kallrökt lax
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk skånsk grovkornig senap
  • 0,5 dl dill hackad
  • 0,5 dl rödlök hackad
  • flingsalt
  • peppar nymald

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i bitar.

2

Dressing: Finhacka laxen och blanda med ingredienserna till dressingen.

3

Vänd ner potatisen i dressingen.

4

Lägg upp romansallad på ett fat. Fördela potatissalladen över och toppa med avrunna kräftor, rödlök och dill.


Recept // Fler färskpotatisarrecept