RECEPT FRÅN HJ

Potatissallad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g färskpotatisar små
  • 5 cm gurka
  • 3 st rädisor
  • 0.25 st rödlök
  • 1 dl gröna ärter frysta tinade
  • 0.25 st salladshuvud kan uteslutas
  • krasse
  • Dressing:

  • 50 g färskost med örter
  • 0.5 dl yoghurt naturell
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt peppar

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten och pilla av skalen. Dela potatisen i halvor eller kvartar.
2
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Tärna gurkan. Skiva rädisor och lök tunt. Blanda potatis, gurka, rädisor, lök och ärter i en skål.
3
Dressing: Vispa samman färskost, yoghurt, majonnäs, ketchup, honung, salt och peppar blanda med potatissalladen.
4
Plocka isär salladsbladen och lägg i botten på en skål eller på ett fat. Lägg på potatissalladen och strö över krasse.

Recept