RECEPT FRÅN HJ

Potatispizza med parmaskinka

Potatis i tunna skivor gör sig bra ihop på pizzabotten med parmaskinka, rucola och parmesan. Tack vare den färdiga pizzadegen blir pizzan klar på ett kick!

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 45 minuter
1 styck

Du behöver

  • 1 st bakpotatis
  • 1 st pizzakit med tomatsås 600 g
  • 150 g riven pizzaost
  • 125 g parmaskinka
  • 25 g rucolasallad
  • 1 dl parmesanflagor
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Skrubba och skiva potatisen tunt, gärna med mandolin.

2

Förväll potatisen i kokande vatten i 5 minuter. Låt rinna av och torka i en ren handduk.

3

Rulla ut pizzadegen. Bred på tomatsåsen och strö över osten. Fördela potatisen över bottnen.

4

Grädda pizzan mitt i ugnen i 15 minuter.

5

Toppa med skinka, rucola och parmesanflagor.


Kommentar:
Du hittar färdiga pizzakit och pizzadegar i butikens kyldisk.

Recept