Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl dinkelmjöl fullkorn
- 1 dl västerbottensost riven
- 125 g smör
- 2 msk vatten
Fyllning:
600 g färskpotatis kokt
1 st purjolök dm
2.5 dl crème fraîche
3 st stora ägg
salt peppar
2 dl västerbottensost riven
Ugn: 225º
ca 10 bitar
Gör så här
1
Mät upp vetemjöl, dinkelmjöl, ost och smöret i bitar, i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en degboll.
2
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå in i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajbottnen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
3
Skiva potatis och purjolök, och varva i pajskalet. Vispa samman crème fraiche och ägg i en bunke. Salta och peppra och tillsätt osten.
4
Häll i pajskalet och grädda mitt i ugnen, 20–25 minuter.