Du behöver
- 0.5 kg kokt potatis
- ägg
- 250 g ricotta
- 1 dl crème fraîche
- 1.5 dl finriven parmesan
- 3 msk grön pesto
- 30 g bladpersilja
- pajdeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 100 g smör
- 2.5 msk kallt vatten
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt stå i frysen 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 175 grader.
Krossa den kokta potatisen grovt med stomp eller riv grovt. Vispa lätt ihop ägg, ricotta, crème fraiche, riven ost, pesto och persilja. Fördela potatisen i pajskalet, salta och häll över äggsmeten.
Peta runt lite med en sked så äggsmeten rinner ner ordentligt i potatisen. Grädda pajen mitt i ugnen till fin färg, cirka 40 minuter