RECEPT FRÅN HJ

Potatispaj med ricotta och pesto

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 kg kokt potatis
  • ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1.5 dl finriven parmesan
  • 3 msk grön pesto
  • 30 g bladpersilja
  • pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2.5 msk kallt vatten

Gör så här

1

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt stå i frysen 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 175 grader.

3

Krossa den kokta potatisen grovt med stomp eller riv grovt. Vispa lätt ihop ägg, ricotta, crème fraiche, riven ost, pesto och persilja. Fördela potatisen i pajskalet, salta och häll över äggsmeten.

4

Peta runt lite med en sked så äggsmeten rinner ner ordentligt i potatisen. Grädda pajen mitt i ugnen till fin färg, cirka 40 minuter


Recept