Potatispaj med kräftstjärtar

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 400 g potatis kokt 1 dl hackad dill 2...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

400 g potatis kokt
1 dl hackad dill
2 dl riven ost smakrik, t ex Västerbottensost
170 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt och peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Lägg i tärnad potatis, dill, ost och kräftstjärtar.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll i pajformen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera eventuellt med kräftstjärtar och dill.

Scroll to Top