RECEPT FRÅN HJ

Potatismospizza

Gör en god pizza på överblivet eller nykokt potatismos.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • potatis ca 200 g
  • mjölk ca 2-3 msk
  • salt och peppar
  • 1 st tomat
  • 5 st ansjovisfiléer
  • oregano
  • 0.5 dl ost riven mager
  • Ugn: 225°

    Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lite lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa dem med el-visp. Tillsätt mjölken och vispa så att du får ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
2
Lägg moset i en smord eldfast form eller liten stekpanna. Skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå. Låt ansjovisen rinna av och fördela filéerna över tomaterna.
3
Strö över oregano och riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.

Kommentar:
Prova också pizzan med 50 g tärnad rökt skinka istället för ansjovisfiléer.

Recept