Du behöver
- potatis ca 200 g
- mjölk ca 2-3 msk
- salt och peppar
- 1 st tomat
- 5 st ansjovisfiléer
- oregano
- 0.5 dl ost riven mager
Ugn: 225°
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lite lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa dem med el-visp. Tillsätt mjölken och vispa så att du får ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
2
Lägg moset i en smord eldfast form eller liten stekpanna. Skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå. Låt ansjovisen rinna av och fördela filéerna över tomaterna.
3
Strö över oregano och riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
Prova också pizzan med 50 g tärnad rökt skinka istället för ansjovisfiléer.