Du behöver
- 1 st gul lök stor
- 3 st vitlöksklyftor
- smör
- 250 g babyspenat
- 1 kg mjölig potatis
- 1.5 krm malen muskot
- 150 g blåmögelost
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- flingsalt
- 1.5 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Stek löken ett par minuter i en stekpanna med smör. Blanda i vitlök och spenat och fräs runt någon minut, precis så att spenaten sjunker ihop. Låt svalna.
Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare.
Blanda potatis, spenat, muskot, smulad blåmögelost, grädde, salt och peppar i en stor bunke. Det är enklast att använda händerna. Häll över blandningen i en ugnsform. Strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg, ca 45 minuter.