Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 1 st krossade tomater 400 g
- 1 msk kalvfond
- salt peppar
- oregano torkad
- 10 st potatis
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Pressa i vitlök och rör i to-matpuré.
2
Tillsätt krossade tomater och fond och koka upp och koka i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
3
Skala och strimla potatisen eller skiva den. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsfast form.
4
Lägg på köttfärssåsen och täck med resten av potatisen. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Strö över ost. Tillaga i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Täck ev med folie om den blir mörk. Servera med sallad.