Potatisgratäng med köttfärssås

Du behöver 500 g köttfärs 1 msk smör 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré 1 st krossade tomater 400 g 1...

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st krossade tomater 400 g
  • 1 msk kalvfond
  • salt peppar
  • oregano torkad
  • 10 st potatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Pressa i vitlök och rör i to-matpuré.

2
Tillsätt krossade tomater och fond och koka upp och koka i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

3
Skala och strimla potatisen eller skiva den. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsfast form.

4
Lägg på köttfärssåsen och täck med resten av potatisen. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Strö över ost. Tillaga i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Täck ev med folie om den blir mörk. Servera med sallad.

Scroll to Top