RECEPT FRÅN HJ

Potatisgratäng med kassler

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g potatis av mjölig sort
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt peppar
  • 1 msk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • kassler ca 400 g
  • 2 dl ost 28
  • Garnera med:

  • timjan
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Lägg över i en gryta och tillsätt grädde. Koka upp och sänk värmen. Sjud under omrörning i 10 minuter, tills såsen blivit simmig. Smaka av med salt, peppar och timjan.
2
Strimla kasslern och blanda med potatisen. Bred ut blandningen i en smord ugnsfast form. Strö över ost och gratinera högt upp i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med timjan. Servera med sallad.

Recept