4 portioner
Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 gul lök
- 2 päron
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 140 g riven ädelost
Ugn: 200º
Garnering
timjan
Servera med
skivad ryggbiff
tomatsalsa
Gör så här
1
Skala och skiva potatis och lök. Kärna ur och skiva päronen. Varva potatis, lök och päron i en smord och eldfast form. Krydda med salt och peppar mellan varven.
2
Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde. Skala och finhacka vitlöken, vänd ner i grytan. Häll blandningen i formen och strö över riven ädelost.
3
Grädda strax under ugnens mitt tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Tag ut och garnera med timjan. Servera till skivat kött till exempel skivad rostbiff toppad med tomatsalsa.