Potatisgratäng med ädelost och päron

Ädelost, päron och potatis är perfekta smakkompisar. Här med lite riven muskot som krydda.

4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 2 päron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 140 g riven ädelost

Ugn: 200º

Garnering

timjan

Servera med

skivad ryggbiff
tomatsalsa

Gör så här

1

Skala och skiva potatis och lök. Kärna ur och skiva päronen. Varva potatis, lök och päron i en smord och eldfast form. Krydda med salt och peppar mellan varven.

2

Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde. Skala och finhacka vitlöken, vänd ner i grytan. Häll blandningen i formen och strö över riven ädelost.

3

Grädda strax under ugnens mitt tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Tag ut och garnera med timjan. Servera till skivat kött till exempel skivad rostbiff toppad med tomatsalsa.

Scroll to Top