Potatis- och rotfruktsgryta med stark korv

Du behöver 2 st potatis 1 st morot 1 st palsternacka 0.5 st kålrot 1 st purjolök dm 2.5 dl vatten 1 st grönsaksfond Knorr...

Du behöver

  • 2 st potatis
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st kålrot
  • 1 st purjolök dm
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksfond Knorr
  • salt svartpeppar
  • 2 st korv kolbasz

Senapscrème:

1 msk senap grov
0.5 dl lätt crème fraiche

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i klyftor och rotfrukterna i stora tärningar. Ansa och skölj purjolöken och skär den i bitar.

2
Koka upp vatten och vegetabilisk fond. Tillsätt potatis och rotfrukter och låt koka i 10–15 minuter, tills potatisen och rotfrukterna är nästan mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Skär korven i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda i 3 minuter tills korven är genomvarm.

4
Senapscrème: Blanda grov senap med lätt crème fraiche och servera till grytan.

Scroll to Top