Du behöver
- 2 st potatis
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 0.5 st kålrot
- 1 st purjolök dm
- 2.5 dl vatten
- 1 st grönsaksfond Knorr
- salt svartpeppar
- 2 st korv kolbasz
Senapscrème:
1 msk senap grov
0.5 dl lätt crème fraiche
Garnera med:
färsk timjan
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i klyftor och rotfrukterna i stora tärningar. Ansa och skölj purjolöken och skär den i bitar.
2
Koka upp vatten och vegetabilisk fond. Tillsätt potatis och rotfrukter och låt koka i 10–15 minuter, tills potatisen och rotfrukterna är nästan mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Skär korven i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda i 3 minuter tills korven är genomvarm.
4
Senapscrème: Blanda grov senap med lätt crème fraiche och servera till grytan.