Potatis- och purjolökssoppa med kycklingspett

Du behöver 4 st potatis 0.5 st purjolök smör eller margarin 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 0.5 dl matlagningsgrädde peppar 1 st kycklingfilé salt...

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 0.5 st purjolök
  • smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • peppar
  • 1 st kycklingfilé
  • salt chilikrydda

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs potatis och purjolök i en gryta med 1 msk smör.

2
Tillsätt vatten och buljongtätning och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och koka upp soppan. Smaka av med peppar.

3
Skär kycklingen i små bitar och trä upp dem på 4 spett. Krydda spetten runt om med salt och chilikrydda och stek dem i en stekpanna med resten av smöret.

Scroll to Top