Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl mannagryn finmalda Axa
- 1 msk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 1 st ägg
- 2.5 dl turkisk yoghurt
- 0.5 dl honung flytande
- 3 st banan mogna och mosade
- smör till stekning
Kolasås:
50 g smör
1 dl råströsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
Dekoration:
2 st banan skivade
hasselnötter grovhackade från Ica
Gör så här
1
Börja med kolasåsen. Smält samman smör, socker, sirap och grädde i en kastrull under ständig omrörning. Låt sjuda i 5 minuter och servera den varm till pannkakorna.
2
Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver och salt i en skål.
3
Vispa ägg, yoghurt, honung och bananer till en smet. Vispa ner mjölblandningen.
4
Värm en stekpanna med smör och stek fyra pannkakor åt gången av ca 1/2 dl smet, 2-3 minuter per sida tills de får färg. Servera med bananer, hasselnötter och kolasåsen.