Pösiga bananpannkakor med kolasås

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 1 dl mannagryn finmalda Axa 1 msk bakpulver 0.5 tsk salt 1 st ägg 2.5 dl turkisk yoghurt 0.5 dl...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mannagryn finmalda Axa
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl honung flytande
  • 3 st banan mogna och mosade
  • smör till stekning

Kolasås:

50 g smör
1 dl råströsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde

Dekoration:

2 st banan skivade
hasselnötter grovhackade från Ica

Gör så här

1
Börja med kolasåsen. Smält samman smör, socker, sirap och grädde i en kastrull under ständig omrörning. Låt sjuda i 5 minuter och servera den varm till pannkakorna.

2
Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver och salt i en skål.

3
Vispa ägg, yoghurt, honung och bananer till en smet. Vispa ner mjölblandningen.

4
Värm en stekpanna med smör och stek fyra pannkakor åt gången av ca 1/2 dl smet, 2-3 minuter per sida tills de får färg. Servera med bananer, hasselnötter och kolasåsen.

Scroll to Top