Portionsformar med persika

Med lite grädde på toppen får du en festlig efterrätt.

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl med fullkorn
  • 1 msk lättströ (hermesetas eller suketter)
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.75 dl flytande fett
  • 1.5 st persikor eller 140 g rent fruktkött i bitar
  • 2 st ägg och 3

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet. Forma till en deg.

2
Låt degen vila en kort stund innan du delar den i 8 bitar och trycker ut dem i folieformar av engångstyp.

3
Lägg 3-4 bitar persika i varje form. Vispa samman ägg och mjölk och fördela i formarna.

4
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp.


Kommentar:
Du kan använda konserverade persikor i egen juice. Skölj frukten med kallt vatten och låt den rinna av på hushållspapper. Formarna kan frysas.

Scroll to Top