Du behöver
- 700 g nötbog benfri, eller högrev av nötkött
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 st porter 50 cl
- 0.5 dl svartvinbärssaft eller rött portvin
- 2 st mörk oxbuljongtärning
- 2 st lagerblad
- salt peppar
- 2 msk majsstärkelse
- 1 st purjolök dm skivad
Servera med:
kokt ris eller potatis
sallad
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötter och palsternacka i skivor.
2
Koka upp porter, saft och buljongtärningar i en gryta. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg.
3
Tillsätt lök, morötter, palsternacka och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i ca 1 timme.
4
Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka i 3 minuter.
5
Blanda ner purjolöken. Servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad.