Portergryta med nötkött

Du behöver 700 g nötbog benfri, eller högrev av nötkött 1 st gul lök 2 st morötter 1 st palsternacka 1 st porter 50 cl...

Du behöver

  • 700 g nötbog benfri, eller högrev av nötkött
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st porter 50 cl
  • 0.5 dl svartvinbärssaft eller rött portvin
  • 2 st mörk oxbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • salt peppar
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 st purjolök dm skivad

Servera med:

kokt ris eller potatis
sallad

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötter och palsternacka i skivor.

2
Koka upp porter, saft och buljongtärningar i en gryta. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg.

3
Tillsätt lök, morötter, palsternacka och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i ca 1 timme.

4
Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka i 3 minuter.

5
Blanda ner purjolöken. Servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad.

Scroll to Top