RECEPT FRÅN HJ

Portabelloburgare med getost

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st riktigt stora portabellosvampar
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 4 st rejäla skivor bondbröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 burk grillad röd paprika i olivolja
  • 25 g babyspenat
  • 2 st tomater
  • strimlad salladslök
  • Getostkräm:

  • 150 g getost
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk hackade oliver
  • salt och peppar

Gör så här

1

Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar. 

2

Gnid in svamparna med olivolja, salt och peppar. Grilla dem över glöden på båda sidor tills de är mjuka.

3

Grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.

4

Lägg spenat, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika och salladslök.


Kommentar:
Smakrik vegoburgare med svamp, getost och grillad paprika. Om du inte hittar riktigt stora portabellosvampar, lägg ett par mindre på varje bröd istället.

Recept