RECEPT FRÅN HJ

Pop-tarts med björnbärsfyllning

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 stycken

Du behöver

  • 300 g björnbär
  • 2 dl strösocker
  • 1 st citron
  • 2 msk potatismjöl
  • 200 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 1 st ägg
  • 2 dl grädde
  • färska björnbär
  • citronmeliss
  • Ugn: 170°

Gör så här

1

Häll björnbär, socker och citronsaft i en kastrull. Låt det koka upp på medelhög värme. Mosa bären lätt med en gaffel. När strösockret har lösts upp, rör i potatismjölet. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.

2

Kör smör, socker, vetemjöl och salt i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och fortsätt mixa tills du har en fast deg

3

Kavla ut degen mellan smörpapper. Skär ut 20 plattor, 5 x 8 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4

Fördela 1 msk björnbärskräm i en sträng i mitten av 10 plattor.

5

Pensla de tomma plattorna med ägg och lägg dem på de fyllda plattorna med den penslade sidan neråt. Vik in kanterna på varje pop-tart och tryck försiktigt med en gaffel runt om. Ställ plåten i kylskåp i 1 tim.

6

Sätt på ugnen. Nagga degen försiktigt med en gaffel och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna.

7

Servera gärna med färska björnbär, en klick grädde och citronmeliss.


Recept