RECEPT FRÅN HJ

Poké bowl med räkor och mangodressing

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g räkor med skal
  • 2 prt buljongkokt kamutvete
  • 250 g broccoli
  • morötter
  • avokados
  • ask böngroddar
  • 150 g mango
  • krispsallad
  • 65 g mâchesallad
  • Dressing

  • 100 g mango
  • röd chili
  • 0.5 dl rapsolja
  • lime
  • Garnera med

  • svarta sesamfrön

Gör så här

1

Skala räkorna och ställ dem kallt. Ansa och dela broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av.

2

Dela, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Skölj böngroddar och sallad och låt rinna av i durkslag.

3

Dressing: Lägg mango, urkärnad chili, rapsolja och limesaft i mixern och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg sallad i botten på portionsskålarna. Fördela kamutvete, morötter, avokado, böngroddar, mâchesallat, mango och broccoli i grupper. Lägg räkorna i mitten och strö över svart sesamfrön. Servera med dressingen vid sidan om.


Recept