Pocherade fiskrulader med rökt lax och vitvinssås

Du behöver 8 st rödtungsfilé 200 g lax kallrökt i skivor 1 msk smör 1 st schalottenlök salt och peppar 1.5 dl vin torrt vitt...

Du behöver

  • 8 st rödtungsfilé
  • 200 g lax kallrökt i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 st schalottenlök
  • salt och peppar
  • 1.5 dl vin torrt vitt

Sås:

4 dl fiskbuljong + sky från fisken
1 dl vin torrt vitt
2 dl grädde
0.5 dl vetemjöl
50 g smör mjukt
salt peppar, strösocker

Till servering:

600 g mandelpotatis
250 g grön sparris
250 g räkor oskalad vikt
dill
sallad

Det här behövs till 4–5 port:

Gör så här

1
Putsa fiskfiléerna och dela dem längs mitten. Lägg en liten skiva lax på varje filé och rulla samman från stjärten och framåt. Smörj en traktörpanna med smör och strö finhackad lök i botten.

2
Ställ fiskrullarna på kant i pannan. Häll i vinet vid sidan av fisken. Lägg på locket och låt fisken sjuda i ca 10 minuter.

3
Sila av fiskspadet ner i en kastrull. Tillsätt fiskbuljong, vin och grädde. Rör samman smör och mjöl till en pastaredning.

4
Klicka ner redningen i buljongen och vispa såsen slät. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa strösocker. Skala räkorna. Lägg fisken på ett uppläggningsfat. Dekorera med räkor, dill och kokt sparris. Servera med pressad potatis och sallad till.

Scroll to Top