Plommonpaj med mandelspån

Du behöver Smuldeg: Smuldeg: 2 dl vetemjöl 1 dl mandelmjöl 2 msk strösocker 100 g smör Fyllning: Fyllning: 12 st plommon 0.5 dl strösocker 1...

Du behöver

Smuldeg:

Smuldeg:

2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:

Fyllning:

12 st plommon
0.5 dl strösocker
1 dl mandelspån

Servera med:

Servera med:

vaniljsås eller glass

Ugn: 200°

Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och blanda med socker. Lägg dem i en stor form eller fyra portionsformar.

2

Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar och blanda med socker. Lägg dem i en stor form eller fyra portionsformar.

3

Blanda mjöl, mandelmjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela den över plommonen och strö över mandelspån. Grädda i ca 20 minuter för stor paj, 15 minuter för portionspajer. Servera med vaniljsås eller glass.

4

Blanda mjöl, mandelmjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela den över plommonen och strö över mandelspån. Grädda i ca 20 minuter för stor paj, 15 minuter för portionspajer. Servera med vaniljsås eller glass.


Kommentar:
Till och med en dessert hinner vi med. Tillagningstiden är väldigt kort, ca 20 minuter i ugnen och arbetstiden överstiger inte tio minuter. Perfekt, eller hur?

Scroll to Top