Plommonpaj med mandelmassa

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 1 krm bakpulver 0.5 dl råströsocker 0.5 krm salt 100 g smör 2 msk mandellikör Fyllning: 15 st plommon...

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
0.5 dl råströsocker
0.5 krm salt
100 g smör
2 msk mandellikör

Fyllning:

15 st plommon
3 msk strösocker
1 tsk kardemumma
50 g mandelmassa
2 st ägg
2 dl grädde

Servera med:

grädde lättvispad

Ugn: 225°

8-10 bitar

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, bakpulver, råströsocker och salt i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret och kör till det bildas en smulig massa. Tillsätt mandellikören och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform som är ca 23 cm i diameter. 2. Fyllning: Dela och kärna ut plommonen och lägg dem i formen. Strö på socker och kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

2
Ta ut formen och riv över mandelmassa. Vispa ägg och grädde och häll över fyllningen. Grädda ytterligare i ca 20 minuter tills fyllningen stelnat. Servera plommonpajen med lättvispad grädde.

Scroll to Top