RECEPT FRÅN HJ

Plommonpaj

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl pekannötter
  • 0.75 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st ägg
  • Fyllning:

  • 600 g plommon
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk kanel
  • Servera med:

  • vaniljglass eller vispad grädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Kör mjöl och nötter i matberedaren med kniven monterad till smulor. Tillsätt socker, smör och ägg och kör till en fast smet.
2
Fyllning: Smörj en pajform, 24 cm i diameter. Skölj, dela och kärna ur plommonen och lägg dem i formen med snittytan uppåt. Blanda farinsocker, vaniljsocker och kanel och strö över plommonen.
3
Fördela smeten över plommonen så att den täcker. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera med glass eller grädde.

Recept