Plommonmazariner

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör 0.5 dl strösocker Fyllning: 300 g mandelmassa 100 g smör 3 st bittermandel 3 st ägg 2...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 dl strösocker

Fyllning:

300 g mandelmassa
100 g smör
3 st bittermandel
3 st ägg
2 msk vetemjöl
6 st plommon 6-8 stycken

Garnera med:

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad.

2
Ta up degen på mjölat bord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter. Lägg över på en plåt och förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

3
Fyllning: Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Fördela fyllningen i formarna.

4
Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna på galler. Vid servering: sikta över florsocker.

Scroll to Top