Plommonmarmelad med mandel

Du behöver 1.5 kg plommon 0.5 dl vatten till mogna plommon 1 bitar kanel 12 dl strösocker 2 tsk citronsyra 2 dl mandel skållad Det...

Du behöver

  • 1.5 kg plommon
  • 0.5 dl vatten till mogna plommon
  • 1 bitar kanel
  • 12 dl strösocker
  • 2 tsk citronsyra
  • 2 dl mandel skållad

Det här behövs:

Gör så här

1
Dela och kärna ur plommonen. Linda in kärnorna i en bit gasväv eller tyg.

2
Lägg plommon, kärnknyte, vatten och kanel i en gryta. Koka i 30 minuter under lock. Ta av locket och koka häftigt i 5 minuter.

3
Ta grytan från värmen och plocka bort kärnor och kanel. Rör i sockret och koka upp under omrörning. Koka häftigt i 15 minuter.

4
Låt stå i 10 minuter. Skumma väl. Rör ut citronsyran i lite av marmeladen. Rör sedan ner det i grytan och blanda i mandeln.

5
Ös upp marmeladen på rena burkar och förslut. Förvara svalt.

Scroll to Top