Du behöver
- 1.5 kg plommon
- 0.5 dl vatten till mogna plommon
- 1 bitar kanel
- 12 dl strösocker
- 2 tsk citronsyra
- 2 dl mandel skållad
Det här behövs:
Gör så här
1
Dela och kärna ur plommonen. Linda in kärnorna i en bit gasväv eller tyg.
2
Lägg plommon, kärnknyte, vatten och kanel i en gryta. Koka i 30 minuter under lock. Ta av locket och koka häftigt i 5 minuter.
3
Ta grytan från värmen och plocka bort kärnor och kanel. Rör i sockret och koka upp under omrörning. Koka häftigt i 15 minuter.
4
Låt stå i 10 minuter. Skumma väl. Rör ut citronsyran i lite av marmeladen. Rör sedan ner det i grytan och blanda i mandeln.
5
Ös upp marmeladen på rena burkar och förslut. Förvara svalt.