RECEPT FRÅN HJ

Plommonmarmelad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg plommon
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 kg strösocker
  • 1 1/2 liter

Gör så här

1
Skålla plommonen genom att lägga några i taget i en gryta med kokande vatten. Låt dem ligga i vattnet någon minut. Ta upp plommonen med hålslev. Ta bort skalet, dela och kärna ur plommonen.
2
Koka upp vatten, plommon och delad vaniljstång och småkoka under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
3
Tillsätt sockret och koka upp. Koka kraftigt utan lock i 15 minuter. Häll en sked marmelad på en tallrik och kyl ner marmeladen. Dra med en sked genom marmeladen - flyter den inte ihop är den klar.
4
Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på rena burkar. Sätt på lock.

Recept