Plommonkaka med pinjenötter

Du behöver 125 g smör eller margarin 2.5 dl strösocker 3 st ägg 3 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 6 st plommon 100 g mandelmassa...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 6 st plommon
  • 100 g mandelmassa
  • 1 msk pinjenötter

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den från värmen och rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Dela, kärna ur och klyfta plommonen och lägg på smeten.

3
Riv mandelmassan och strö över. Avsluta med pinjenötter. Grädda i 40 minuter. Servera med vispad grädde.

Scroll to Top