Du behöver
- 200 g smör
- 2 dl rörsocker
- finrivet skal av 1 obehandlad lime
- 4 stora ägg
- 100 g mandlar
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 8 små plommon
- 30 g nötter, t.ex. hasselnötter eller valnötter
- florsocker
Ugn: 180 grader
Gör så här
Sätt på ugnen. Vispa samman smör, socker och limeskal. Vispa väl i ca 10 minuter.
Tillsätt äggen ett åt gången, vispa mellan varje ägg.
Mixa eller mal mandlarna till ett fint mjöl och blanda med kokosmjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast for , ca 20×30 cm. Häll smeten i formen.
Ta bort kärnorna ur plommonen och skär dem i klyftor. Fördela plommonen över smeten och strö över nötterna.
Grädda kakan i ca 50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt kakan svalna något. Pudra över florsocker och servera med vispgrädde eller crème fraiche.