Du behöver
- 1 pkt smördeg kyld och kavlad
- 150 g mandelmassa
- plommon ca 500 g
- 2 dl vispgrädde
- 3 st ägg
- citron 1/2. rivet skal
- 1.5 dl florsocker
- mandelspån
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Lägg ut degen och skär ut en rundel. Ta fram en form, gärna med löstagbar kant. Klä formen runt om med degen. Nagga bottnen med en gaffel.
2
Dela plommonen och ta bort kärnorna. Dela varje halva i två klyftor. Riv mandelmassan. Fördela mandelmassan över bottnen. Lägg plommonklyftorna ovanpå.
3
Vispa samman grädde, ägg, rivet citronskal och florsocker. Häll smeten över plommonen. Strö över mandelspån.
4
Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
5
Låt kakan vila några minuter i sin form. Bjud kakan ljummen eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till.