Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 st bittermandlar
- 10 st plommon
- 2 msk rörsocker
- 2 msk mandelspån
Servera med:
grädde eller vaniljkesella
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med rivna bittermandlar och smör.
2
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Dela plommonen och ta bort kärnan. Lägg dem med kupiga sidan upp i smeten. Strö över socker och mandelspån.
3
Grädda i ca 45 minuter tills smeten stelnat. Servera avsvalnad med grädde eller vaniljkesella.