Plommonkaka

Allt i säsong, så även plommonen till den här goda kakan.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st bittermandlar
  • 10 st plommon
  • 2 msk rörsocker
  • 2 msk mandelspån

Servera med:

grädde eller vaniljkesella

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med rivna bittermandlar och smör.

2

Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Dela plommonen och ta bort kärnan. Lägg dem med kupiga sidan upp i smeten. Strö över socker och mandelspån.

3

Grädda i ca 45 minuter tills smeten stelnat. Servera avsvalnad med grädde eller vaniljkesella.

Scroll to Top