RECEPT FRÅN
Plommonkaka
Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 75 g smör
- 1 st ägg
- 1.5 dl mjölk
- 9 st plommon
- 0.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
Smuldeg:
Ugn: 175°
Ca 16 bitar
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i ägg och mjölk och rör ner i mjölblandningen, och blanda till en smet.
2
Bred ut smeten i en form, 24x18 cm, med bakplåtspapper i botten.
3
Dela, kärna ur och klyfta plommonen och blanda med socker. Lägg plommonen ovanpå smeten.
4
Smuldeg: Blanda smör, socker och mjöl till en smuldeg, och strö över plommonen. Grädda i ca 1 timme. Låt svalna och skär i rutor.